Eğitim Sitesi

Santrifüj Nedir? Santrifüj Hakkında Kısaca Bilgi

Santrifüj Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Santrifüj:

Farklı yoğunluktaki sıvı ya da katı parçacıkların yoğunluklarına göre farklı hızlarda döndürme işlemi ile bir birinden ayrılmasının sağlanması.

 

Kimya Terimi Olarak Santrifüj:

Santrifüj, genellikle elektrikli bir motor yardımıyla sabit eksenli, dairesel dönme hareketi gerçekleştiren bir laboratuvar aletidir.Dönme gücüne göre için bulunan katıyı parçacıklar haline dönüştürme özelliğine sahip cihazlar arasındadır. dersimiz.com
Santrifüj, bir motorla olağanüstü bir dönme hareketi verilen ve bir sivi içinde süspansiyon hatta emülsiyon halindeki kati parçaciklara (hücreler, alyuvarlar, bakteriler) merkezkaç kuvvet uygulayarak ayrismalarini saglayan laboratuvar aletinin adıdır. Cihaz dakikada 10000 devire kadar çıkarak dönme hareketini istenilen dakika kadar çevirir ve istenilen maddeyi ayrıştırır.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Santrifüj:

Ön kurutma işlemini yapan makine (Suyu uzaklaştırır.)

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Anaflaksis: Organizmanın yabancı protein ya da başka maddelere karşı normalin üstünde aşırı reaksiyonu.

    Emülsiyon: 1-Başka bir sıvı fazda dağılan bir sıvı faz içindeki kolloid. 2-Sıvı asıltı (sütsü). Biri öbürünün içinde mikroskobik damlacık hâlinde dağılmış iki veya daha fazla sıvı karışımı.

    Mukoza: Sindirim borusu, soluk borusu gibi iç organların iç yüzeyini örten ve mukus sıvısı salgılayan, üç tabakadan oluşan, sindirim kanalının içini astarlayan ince tabaka.

    Sentriol: Hayvan hücresinde sitoplazma çekirdeğe yakın yerde bulunan koyu boyanan ve mitoz ile mayoz bölünme sırasında iğ ipliklerini oluşturan organel.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü