Eğitim Sitesi

Sanayi Devrimi Nedir? Sanayi Devrimi Hakkında Kısaca Bilgi

Sanayi Devrimi Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sanayi Devrimi:

Yeni buluşların üretime uygulanması ve bunların en önemlisi olan buhar gücü ile çalışan makine, makineleşmiş endüstriyi doğurmuş ve bu da Avrupa'da sermaye birikimini arttırmıştır. İşte buna Sanayi Devrimi denilmektedir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sanayi Devrimi:

18. yy.'ın son çeyreğiyle 19. yy.'ın ilk çeyreği arasında önce İngiltere'de, sonra Kıta Avrupa'sında ortaya çıkan üretimde serileşmeyi ve makineleşmeyi kapsayan gelişme süreci.

 

Coğrafya Terimi Olarak Sanayi Devrimi:

18. yüzyılın ikinci yarısıyla 19. yüzyılın ilk yarısı arasında İngiltere'de, makineleşme alanında çeşitli buluşların, enerji, tekstil, demir, çelik ve ulaştırma üretimlerini etkilemesi sonucu üretimde meydana gelen değişimdir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Senkronizasyon: Deklanşöre basılmasıyla, flaşın patlaması ve obtüratörün açılıp kapanarak çekim işleminin aynı anda sağlanması, çakışmasına denir.

    Perdah: Her türlü pürüzlü yüzeyi düzgünleştirme, parlatma işlemi.

    Megaron: Önünde bir giriş bölümü, içinde yalnız bir odası, odanın ortasında da ocak bulunan taştan Yunan konutu. Bütün Yunan mimarlığına örnek olan ev biçimi.

    Bezeme: 1. Mimarlık ve el sanatları ürünleri üzerinde ve her türden kullanım eşyası üzerinde süslemeye yönelik olarak yapılan çalışmaların tümü. 2. Bir yüzeyin daha güzel görünmesi için, üzerini motifle süsleme, tezyin, süs.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü