Eğitim Sitesi

Sanat Grubu Nedir? Sanat Grubu Hakkında Kısaca Bilgi

Sanat Grubu Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Sanat Grubu:

Programın görsel yapısını tasarlayan ve oluşturan ekip.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Sanat Grubu:

Gösterinin görsel tarzını, yönetmenin direktifleri doğrultusunda belirlemek ve uygulamak amacıyla, setteki yapılar, dekor ve aksesuarların konseptini takip eden, bunların nasıl görünmesi gerektiğine karar veren ekip.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Jenerik: Program tasarımı, yapımı, çekimi, kurgusu ve yayını sırasında görev yapan tüm yapım ekibinin isimlerinin ve program isminin yer aldığı tanıtma yazısı görüntüleri.

    Kurgu: 1. Eldeki görüntülerin ve/veya seslerin arasında seçim yapılmasını, bunların çeşitli kurallar dahilinde, sanatsal düşünce, görüntü ve ses sürekliliğini dikkate almak suretiyle, senaryoya ve belli bir anlatıma göre arka arkaya sıralanmasını, gerekirse senaryodaki sıralarının değiştirilmesini, uzunluklarının ve ekranda kalma sürelerinin saptanması. 2. Bir videonun değişik ve yerlerde çekilen bölümlerini bir uyum ve anlam bütünlüğü sağlayarak birleştirme, montaj.

    Görüntü Mikseri (Resim Mikseri): Çeşitli kaynaklardan gelen görüntü, resim, KJ çıktısı gibi girdilerin arka arkaya, eş zamanlı, kurgulu olarak kaydının yapılmasını veya gösterilmesini sağlamak için kullanılan cihaz.

    ISCO: Uluslararası Standart Meslek Sınıflaması

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü