Eğitim Sitesi

Salih Nedir? Salih Hakkında Kısaca Bilgi

Salih Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Salih:

1-Yarar, elverişli, doğru, erdemli, iyi yararlı.

2-Dinin öğütlerine uygun harekette bulunan.

 

Hukuk Terimi Olarak Salih:

elverişli; uygun

 

Tasavvufi-Tasavvuf Terimi Olarak Salih:

Arapça, istikamet ve iyilik sahibi dürüst kimseye denir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Salih:

1. İyi, güzel, düzgün, faydalı, hayırlı.

2. Dinin emir ve yasaklarına uygun hareket eden, sorumluluk bilinci taşıyan, inancı ile ameller arasında uygunluk bulunan samimi mümin.

3. İnancında, niyetinde, sözlerinde, davranışlarında dosdoğru olan ve hayatında doğruluğu benimseyen kimse.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Harizmi: D.Ö. 780-850 9. yüzyılda Hârizmide dünyaya geldiği için Hârizmi adıyla anılan ünlü bilim adamı, matematik, astronomi ve coğrafya alanlarında araştırma yapmıştır. Aritmetik ve cebirle ilgili iki yapıtı, matematiğin gelişimini büyük ölçüde etkilemiştir. Hârizminin cebirle ilgili yapıtı, 12. yüzyılda Chesterlı Robert ve Cremonalı Gerard tarafından Latinceye çevrilmiştir. Bu eserlerin en dikkat çeken yönü, açıların trigonometrik fonksiyonlarla ifade edildiğini gösteren birtakım tablolar içermesidir. Bunların dışında, yön bulmada kullanılan usturlabın (yıldızların dünyaya göre yüksekliklerini ölçme aleti) yapımının ve kullanımının anlatıldığı iki eseri daha bulunmaktadır. Hârizmi, Batlamyusun Coğrafya adlı yapıtını, Kitâbu Suretil-Ard (Yerin Biçimi Hakkında) adıyla Arapçaya Arapçaya çevirerek, matematiksel coğrafyaya ilişkin bilgilerin İslam dünyasına girmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Hârizmi, aynı zamanda Kitabu-Suret-il-Arz adlı enlem ve boylam kitabında, Nil Nehrinin kaynağını açıkladı. Malvanın merkezi olan ve Hindistan'ın Gwalyar eyaletinin Ujjain şehrinden geçen boylam dairesini başlangıç meridyeni olarak kabul etmiş ve Batlamyusun astronomik cetvellerini tashih etmiştir. Hârizminin hazırladığı astronomi tabloları asırlarca ilim dünyasında kaynak olarak kullanılmıştır. Astronomi için gerekli trigonometri bilgisi ve trigonometri cetvelleri de bulunmaktadır.

    Nafile: Farz, vacib ve sünnet ibadetlerin dışında sevap kazanmak için yapılan ve ve Hz. Peygamber'in de yapmış olduğu tüm ibadetler ve davranışlar.

    Zulhuleyfe: Medine'nin güneybatısında bir yer adı. Güneyden hac için gelenlerin ihrama girmek zorunda oldukları yer.

    Kudûm Tavafı: Sözlükte bir yere gelmek veya varmak anlamına gelen "kudûm" kelimesi, bir hac terimi olarak; "ifrad haccı" yapanların Mekke'ye vardıklarında yaptıkları ilk, kıran haccı yapanların ise umreden sonra yaptıkları ilk tavaftır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü