Eğitim Sitesi

Şale Nedir? Şale Hakkında Kısaca Bilgi

Şale Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Şale:

İsviçre çobanlarının kulübelerine veya dağ evlerine verilen ad. Bu ad, İsviçre evleri biçiminde yapılmış bütün kır evlerine verilmektedir.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Şale:

İsviçre çobanlarının kulübelerine ya da dağ evlerine verilen ad.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Şale:

İsviçre'de kır evlerine verilen ad.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Değişiklik Talimatı: Sözleşmeye yapılan eklemeler, çıkarmalar veya değişiklikler ile sözleşme tarafları arası yazılı anlaşma veya talimatlar olup “sözleşme değişikliği” adı da verilmektedir.

    Peyzaj Mimarlığı: Doğal ve kültürel kaynakları, fiziksel çevreyi insanların rahatı, huzuru, sağlığı ve güvenliği için estetik ve bilimsel ilkeler çerçevesinde düzenleyen bilim dalıdır.

    Beton Pompa Operatörü: Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, mobil ve yer (sabit) beton pompa makinelerini, beton dökümüne hazırlama, beton dökme ve döküm sonrası bakım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

    Ampatman: Büyük boyutlu somellerde malzemeden tasarruf edilmesi amacıyla, somelin üst kısmında bina yükünün 45 derecelik yayılma açısına uygun biçimde yapılan kademeye verilen ad. Somellerin boyutlarının tespit edilmesiyle ortaya çıkan büyük boyutlu somellerde malzemeden tasarruf edilmesi amacıyla somelin üst kısmında bina yükünün 45 derecelik yayılma açısına uygun biçimde yapılan kademeye verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü