Eğitim Sitesi

Saldırı Nedir? Saldırı Hakkında Kısaca Bilgi

Saldırı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Saldırı:

Hücum, taarruz.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Nota: Bir devletin başka bir devlete ya da o devletin elçisine önemli bir siyasal konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı ya da sözlü bildiridir.

    Hatun: İslamiyet öncesi Türk devlet yönetiminde Kağan'ın yanında yer alan eşi, "Hatun" olarak adlandırılır ve Hakan sefere çıktığında ülke "Hatun" tarafından yönetilir, elçiler "Hatun" tarafından kabul edilir. Bu anlayış, Türk kültüründe kadına verilen değeri göstermesi bakımından da önemli bir anlayıştır.

    Skolastik Düşünce: İnanç ve bilgiyi, özellikle Aristo'nun bilimsel sistemini kiliseyle uyumlu bir biçimde birleştirmeye çalışan Orta Çağ felsefesi. Katolik kilisesinin bağnazlığından doğan, baskıcı, karanlık düşüncedir. Araştırma, inceleme ve bilimsel faaliyetler yasaktır. Aristo felsefesi ve Hristiyan öğretilerden doğmuştur. Skolastik düşünce dogmalara sıkı sıkıya bağlıdır ve dogmaları açıklamayı öngörürür. Başlıca temellendiricisi Aziz Thomas Aquinas'tır.

    Gerilla: Özellikle siyasal bir amacı olan, siyasal bir örgütten güç alan ve örgütün amacını silahlı eylemlerle gerçekleştirmeye çalışan, genellikle sivil kimselerden oluşan ya da yurda girmiş düşmana karşı baltalama eylemlerinde bulunan düzensiz, çete niteliğinde küçük kuvvetlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü