Eğitim Sitesi

Sahne Nedir? Sahne Hakkında Kısaca Bilgi

Sahne Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Sahne:

1. Zamanın, mekanın ve diğer öğelerin (oyuncu, gün bölümü, ışık vs.) süreklilik gösterdiği, yaşamın bize sunduğu somut zamanı andıran bir birim.

2. Gösterim metninin bölümlerinden her birini ve/veya performans sergilenmesi için ayrılmış alan.

 

Tiyatro Terimi Olarak Sahne:

Tiyatro. Tiyatro sahnesi. Tiyatro eserinde bir perdelik bölümün, dekor bakımından değişik olan küçük kısımları. Bir perdelik bölüm içinde, kişilerin girip çıkmasıyla değişen topluluk, meclis. Yapılarına göre tiyatro sahneleri şunlardır: sabit sahne, döner sahne, asansörlü sahne.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Sahne:

1- Tiyatro sahnesi.

2- Bir perdelik bölüm içinde, kişilerin girip çıkmasıyla değişen topluluk, meclis.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Televizyon Yayını: Programların bir yayın akış çizelgesine dayalı olarak eş zamanlı izlenebilmesi amacıyla bir medya hizmet sağlayıcı tarafından sunulan şifreli veya şifresiz görsel-işitsel yayın hizmeti.

    İşveren Kurum/Kuruluş: 1. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken örgüt ve finansman olanağını sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek seslendirme oyuncusu ve teknik ekiple iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişiler. 2. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansmanı sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek figüran ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.

    Replik: Rol alan kişinin söylediği cümle ya da sözler.

    Haber Kaynağı: Haber değeri olan bilginin alındığı kişiyi veya kurum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü