Eğitim Sitesi

Sahabi Nedir? Sahabi Hakkında Kısaca Bilgi

Sahabi Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sahabi:

Hz. Muhammed ’i (s.a.v.) görmüş ve onun sohbetinde bulunmuş Müslüman. Hz. Muhammed’in arkadaşı. Bu kelimenin çoğulu sahabedir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sahabi:

Sahabi, sözlükte arkadaş, dost demektir. Peygamber Efendimiz zamanında yaşamış, Müslüman olarak Peygamber Efendimizi görmüş ve yine Müslüman olarak ölmüş kişiye denir. Eğer bu kişinin gözü görmüyorsa, Peygamber Efendimizin sohbetini duyması da onun sahabi olması için yeterlidir. Peygamber Efendimizi gören çocuklar da sahabedendir.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Mahya: Ramazan gecelerinde, camilerde iki minare arasına gerilen ipler üzerine kandil veya elektrik ampulleriyle yazılan yazı veya yapılan resim.

    Fâsık: Allah'ın emirlerine aykırı davranan, kötü huylu, kötülük yapmayı alışkanlık haline getiren kimse, günahkâr. Çok yalan söyleyen, başkalarını aldatan. Allah'ın emirlerine karşı gelen, Hz. Peygamber'in (s.a.v.) getirmiş olduğu dinin bir kısmını veya hepsini inkâr eden. Allah'ın indirdiği şekliyle İncil’e iman edip içindekileri uygulaması kendilerine farz olan Yahudiler, Hıristiyanlar. İslam dinine inandığını söyleyen fakat kalbiyle inkâr eden ikiyüzlü, münafık.

    Mülkiye Mektebi: Siyasal Bilgiler Fakültesi.

    Görenek: Bir şeyi eskiden beri görüldüğü gibi yapma alışkanlığı, âdet, alışkı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü