Eğitim Sitesi

Sabır Nedir? Sabır Hakkında Kısaca Bilgi

Sabır Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sabır:

Hoşa gitmeyen olaylar, insanı zorlayan durumlar karşısında ruhsal dengeyi bozmamak için, dünya ve ahiret yararlarını düşünerek insanın kalbinde yer tutan sükûnet ve dayanma kuvveti, Allah’a sığınıp güvenerek bela ve felaketlere direnç gösterme.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sabır:

Acı, yoksulluk, haksızlık gibi üzücü durumlar karşısında ses çıkarmadan onların geçmesini bekleme erdemi.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Mescit: Müslümanların ibadet yeri, cami, namazgâh. Türk toplumunda ibadet edilen küçük yerlere mescit, büyüklerine de cami denir. Yeryüzünde ilk yapılan mescit Kâbe'dir.

    Haşiye: Bir yazmada yazanın verdiği bilgiyi açıklamak ya da aynı konuda daha ayrıntılı bir bilgi vermek amacıyla başka bir yazarca oluşturulan yazma. Dipnot.

    Havari: 1. Hz. İsa’nın, kendisine yardımcı olarak seçtiği ve İncil’in içerisindeki hükümleri ve öğütleri insanlara bildirmekle görevlendirdiği on iki mümin kişiden her biri. 2. Taraftar, dost, arkadaş, yardımcı, seçkin kimse. 3. Hz. İsa'nın öğüt ve inançlarını yayma işiyle görevlendirdiği on iki yardımcısından her biri.

    Vacip: Yapılması gerekli, zorunlu olan. Dince yükümlü sayılan insanların yerine getirmesi zorunlu olan işler, farz emirler. İslam hukuk bilginlerinin çoğu, vacibi farz anlamında kullanmışlardır. İslam fıkhında yapılması farz seviyesinde olmayan fakat sünnetten daha kuvvetli olan dini hükümler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü