Eğitim Sitesi

RS-232 Nedir? RS-232 Hakkında Kısaca Bilgi

RS-232 Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak RS-232:

IBM tabanlı bilgisayarlarda bir bağlantı kapısını ifade eder. Seri bağlantı kapısı da denir. Eskilerde dijital kameralar daha çok bu kapı ile bilgisayara bağlanırdı.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Beşli prizma: Genellikle 35 mm. Tek objektifli refleks fotoğraf makinelerinde odaklamanın yapılmasını ve hareketli aynadan gelen görüntünün göze iletilmesini sağlayan parça.

    Card Reader (Kart Okuyucu): Kart okuyucu demektir. "Paralel", "USB" ve "Firewire" ile bilgisayara bağlanabilen modelleri olmakla birlikte, Compact Flash, Smart Media, Memory Stick, SD ve MMC kartları okuyabilen çoklu kart okuyucular da mevcuttur. Kart okuyucular kameranızdaki karta yazılmış olan bilginin bilgisayar ortamına hızlı ve kolay bir şekilde aktarılmasını sağlayan aletlerdir.

    Pozlandırma: Filme ya da fotoğraf kartına ulaşan ışık oranı. Fotoğraf makinesinde diyafram açıklığı ve enstantane ayarı ile belirlenir. Karanlık odada ise agrandizör objektifinin diyafram açıklığı ve agrandizörün açık kaldığı süre ile belirlenir.

    Fıçı Bükülmesi: Genel olarak kısa odak uzunluklu ve diyaframı önde bulunan objektiflerde ortaya çıkan ve görüntüdeki düşey hatların bir fıçıyı andıracak biçimde eğilmeleri ile ortaya çıkan görüntü bozulması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü