Eğitim Sitesi

Röprodüksiyon Nedir? Röprodüksiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Röprodüksiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Röprodüksiyon:

1- Bir tablonun aslına uygun baskı kopyası, özellikle resmin çoğaltılması. Bu işlem genellikle basım yöntemleri kullanılarak yapılır. Bir sanat eserinin bu anlamda çoğaltılması ve röprodüksiyon sayılabilmesi için, özgün yapıtın gerçekte tek nüsha olarak yapılmış olması gerekir. Röprodüksiyonu kopyadan ayıran özellik, onun taklit olmayıp, yalnızca özgün yapıtın özgün tekniği dışında bir teknikle yaniden üretilmesidir.

2- Bir sanat eserinin aslını bozmadan yapılan taklidi, çoğaltımı.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Primitif Sanat: 1- M.S. 1500 yılından önce yaşamış ressamların çoğunlukla arkaik tarzda yapılmış resimlerine verilen ad. Sanatta, kendini eğitmiş veya resimlerinde sade bir üslup kullanan sanatçıların çalışmaları. 2- İlkel sanat, okuma yazma devresine gelmemiş olan kavimlerin sanatı.

    Rotonda: Dairesel planlı her tür Roma yapısının genel adı. Erken Hristiyanlık döneminde bir kilise tipi içinde kulanılmıştır.

    Mekân Sanatları: İç ya da dış mekânı içine alan ve ya düzenleyen sanat dallarıdır. En başta mimarî olmak üzere (bahçe mimarîsi, peyzaj mimarîsi), çevre düzenlemesi gibi mekâna ilişkin tüm tasarım çalışmaları.

    Ronde-Bosse: Duvar vb. yüzeyden bağımsız, çevresinde dönülebilen serbest heykel.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü