Eğitim Sitesi

Rivayet Nedir? Rivayet Hakkında Kısaca Bilgi

Rivayet Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Rivayet:

1- Hz. Peygamber'in söz, onay ve eylemlerinin yazılı veya sözlü olarak sonraki nesillere metin ve senetleriyle aktarılması.

2- Bir olay, bir haber veya sözü nakletme, anlatma.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Rivayet:

Başkasından duyulma. Söylenti.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Rivayet:

Bir olay, bir haber veya sözü nakletme.

 

Tarih Terimi Olarak Rivayet:

Söylenti.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Bilinç: 1- İnsanın kendisini ve çevresini tanıma yeteneği, şuur. 2- Bir toplumdaki ruhsal etkinliklerin veya ruhsal durumların bütünü. 3- Dimağ. 4- Temel bilgi, temel görüş. 5- Algı ve bilgilerin zihinde duru ve aydınlık olarak izlenme süreci.

    Tebuk Seferi: 630 tarihinde Peygamberimiz (sav)' in komutasında Bizanslılara karşı düzenlenen sefer, savaş olmadan geri dönülmüştür.

    Sünnet: 1- Peygamber Efendimiz'in farzlar ve vacipler dışında ibadet maksadıyla yaptığı ve müslümanlardan da yapılmasını istediği dinî görevlerdir. Sünnet-i Müekkede ve Sünnet-i Gayri Müekkede olarak ikiye ayrılır. 2- Peygamber (sav) efendimizin tavsiye ettiği, bizlere aktardığı düşünce, davranış ve emirlere denir. Bunlar Kur'an'da yer almayıp, uyulmasında çok büyük sevap ve faydalar bulunan tavsiyelerdir. Çünkü bizler ancak ve ancak Allah'ın affı Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)'in şefaati ile af olunup, Cennet'e girebiliriz.

    Mekruh Oruç: Ramazan Bayramı'nın birinci gününde, Kurban Bayramı'nın dört gününde oruç tutmak tahrimen mekruhtur. Bununla beraber bu günlerde tutulan oruçlar geçerlidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü