Eğitim Sitesi

Rika Nedir? Rika Hakkında Kısaca Bilgi

Rika Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Rika:

Türklerin ortaya çıkardığı bir yazı çeşidi. "Mim"lerin gözü kapanmış, "Sin" ve benzeri harflerin dişleri kalkmış, noktalar çizgilere dönüşmüştür. Daha çok el yazısında kullanılır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Sanat: 1- Belli kalıplar içine konulamayan ve estetik olan insan duygularının dışa vurumudur. İnsanların, tabiat karşısındaki duygu ve düşüncelerini çizgi, renk, biçim, ses, söz ve ritm gibi unsurlarla güzel ve etkili bir biçimde ve kişisel bir üslûpla ifade etme çabasından doğan ruhsal bir faaliyettir. 2- İnsanoğlunun ortaya çıkardığı yapıtlarda, güzellik ülküsünün ifadesi. Doyurucu estetik yaşantılar oluşturmak amacıyla dürtüler oluşturma becerisi.

    Tepelik: Kompozisyonu oluşturan süs düzeninin üst ya da tepe kısımlarında bulunan motifler.

    Deneysel Sanat: 20. Yüzyıl sanat literatüründe deneysel terimi yeni, cüretkar, tuhaf, kışkırtıcı anlamına ve neredeyse avangart terimiyle aynı anlama gelmektedir.

    Şövale Resmi (Easel Painting): Şövale üzerinde yapılan ve taşınabilir boyuttaki küçük yağlıboya resim. 17. Yüzyılda burjuvazinin gelişimi sonucunda yaygınlaşmış ve resmin evlere girmesine olanak vermiştir. Önceki dönemin dinsel konulara ağırlık veren büyük boyutlu resim yapıtlarına karşıt bir din dışı sanat anlayışının doğuşuyla eş zamanlı olarak belirmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü