Eğitim Sitesi

Reze Nedir? Reze Hakkında Kısaca Bilgi

Reze Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Reze:

İnce talaş.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Mobilya Kapı: Mobilya kapıların kanat yüzleri, 3-4 mm MDF (Medium Density Fiberboard-Orta Yoğunluklu Ağaç Lifi) üzerine doğal ahşap preslenerek hazırlanır. Kapının kanat konstrüksiyonu istenilen ölçüye göre hazırlanan fırınlanmış, budakları ve özürlü kısımları alınmış köknar ya da ladin ağaçtan yapılır. İçine dolgu olarak yangına dayanıklı sunta ya da kraft petek dolgu kullanılır. Kenarlara ise mobilya kapı kaplama cinsinden masif ahşap preslenir. Kapı kasası, fırınlanmış köknar ahşap üzerine doğal ya da kaplamalı MDF preslenerek hazırlanır.

    Ekspande Polistren (EPS): Polistiren hammaddesinin, su buharı ile teması sonucu, hammadde granüllerinin içinde bulunan pentan gazının granülleri şişirmesi ve birbirlerine yapıştırması sonucu meydana gelen ısı yalıtım malzemesidir. Kullanım yeri amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde değişik kenar ve yüzey şekillerinde levha ve kalıp olarak üretilebilmektedir. Kapiler emiciliği yoktur. Asit ve baz kimyasallara dirençli olmasına karşın, baca gazları, metan grubu gazları, benzin grubu, eter, ester ve amin grubu kimyasallara karşı hassastır. Güneşin mor ötesi ışınlarına karşı hassastır.

    Banyo Fanı: Tuvalet ve banyolar başta olmak üzere, mutfak vb. küçük mekanların havalandırılmasını sağlamak için tasarlanmış fanlardır. Duvar, pencere camı, saç veya benzeri ince kalınlıkta satıhlara monte edilebilir.

    Manivela: Bir ucundan bağlı bulunduğu nokta etrafında dönen kol.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü