Eğitim Sitesi

Restitüsyon Nedir? Restitüsyon Hakkında Kısaca Bilgi

Restitüsyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Restitüsyon:

Zarar görmüş tarihi bir binayı aslına uygun yeniden inşa etmek.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Restitüsyon:

İlk şekline getirme, restitüe etme.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Restitüsyon:

İlk şekline getirmek.

 

Sanat Terimi Olarak Restitüsyon:

Yeniden tasarımlama. Kısmen rölöveye dayanan bir çalışmadır. Kısmen veya tamamen yok olmuş yapının çizimlerini kalıntısının rölövesine dayanarak yeniden çizilmesine verilen ad.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kümbet: 1. Selçuk mimarlığında türbe üstlerine konan piramit biçimli çatı; bu türlü çatısı olan türbe. 2. Kubbe, Koni, piramit biçiminde damı olan, yuvarlak veya köşeli yapı. Kubbe biçiminde toparlak kabartı.

    Sendrom: 1. Belirti. 2. Sıkıntı.

    Bakteri: Toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi, kıvrık biçimde olan, bölünerek çoğalan, klorofilsiz, tek hücreli canlı.

    Küresel Sorun: Yeryüzünde yaşayan insanların tümünü ilgilendiren sorunlardır. Örneğin bir atom bombasının atılması tüm insanlığı ilgilendirmektedir. Bu bomba her ne kadar belirli bölgedeki insanların ölümüne neden olmuşsa da dünyanın her yerindeki insanlar derin üzüntü duymakta ve psikolojik olarak etkilenmektedirler. Ozon tabakasının delinmesi, küresel ısınmaya yol açacağı için küresel bir sorundur. Tüm insanlığı ilgilendiren sorunların tümüne küresel sorun denilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü