Eğitim Sitesi

Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı Nedir? Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı Hakkında Kısaca Bilgi

Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı:

Süblimleşme yoluyla baskı alan yazıcılarda, mürekkep ısındığında renk verici gazlar meydana getirmektedir. Fotoğraf jelâtinine benzer şekilde, yüksek kalitede baskı alınabilmektedir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Tırnaklı Objektif Bağlantısı: Değiştirilebilir objektiflere sahip fotoğraf makinelerinde objektifleri makine gövdesine bağlayarak kilitleyen sistem.

    Telemetreli makineler: Görüntünün film düzlemi üzerine aktarıldığı objektiften ayrı olarak, gözün görüntüyü yakalaması için farklı bir basit merceğin kullanıldığı makinelerdir. Tek mercekli yansıtmalı makinelere göre, duyarkat (film ya da algılayıcı) düzlemi üzerindeki görüntü ile gözün gördüğü görüntü arasında farklılık (paralaks hatası) olması nedeniyle dezavantajlıdırlar.

    Bracketing: Fotoğraf makinelerinin çoğunda var olan bir pozlama ayarıdır. Fotoğraf makinesi bu ayara getirildiğinde kamera otomatik olarak 3 ya da 5 adet bir seri çekim yapar. Her bir çekimde poz değerini otomatik olarak değiştirir ve arka arkaya birbirine ardışık farklı ışık ayarlarında fotoğraf çekilir. Böylece siz de daha sonra bu 3 veya 5 poz resimden en mükemmelini kullanabilirsiniz.

    Renk Isısı: Işık kaynaklarının Kelvin ile belirtilen renk ölçüsü. Günbatımı gibi "sıcak" bir ışık düşük, bulutlu bir gün gibi "soğuk" (mavimtırak) bir ışık yüksek renk ısısına sahiptir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü