Eğitim Sitesi

Rekonstrüksiyon Nedir? Rekonstrüksiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Rekonstrüksiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:

1. Restitüsyona dayanılarak yapılan bir çalışmadır. Restitüsyona göre yeniden inşa etmeyi ve bu şekilde inşa edilmiş bir yapılaşmayı ifade eder.

2. Bir sanat yapıtının ve özellikle bir yapının elde kalan az sayıda kalıntısı ve başka belgeler yardımıyla eski biçiminin belirlenerek yeniden yapım işlemine verilen ad.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:

Yeniden kurma, inşa, imar.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:

Yeniden inşa etme.

 

İnşaat Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:

Bir kentin tümünün, bir parçasının ya da bir yapının özgün biçimiyle yeniden kurulması; yeniden inşa etme.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Bedesten: 1. Kumaş, mücevher vb. değerli eşyaların alınıp satıldığı kapalı tarihî çarşı. 2. Eş büyüklükte kubbelerle örtülü Osmanlı çarşı yapısı.

    Zemin: Resim sanatında genel olarak pano, tuval ya da benzeri bir zemin anlamında kullanılsa da teknik açıdan zeminin boyaya hazırlanmasıdır. Amaç, boya ile zemini ayırarak emiciliğini azaltmak ve boyaların parlaklığını sağlamaktır. Astarla karıştırılmaması gereken zeminin hazırlanmasında farklı malzemeler kullanılır.

    Lahit: 1. Üstü tahta, taş, tuğla, mermer, bronz, kurun ya da pişmiş topraktan yapılan, içine ölünün yerleştirildiği, kapakla örtülü sanduka biçiminde özel mezar. 2. Ölülerin konulduğu taştan veya mermerden oyma mezar.

    Dayanma Ayağı: Yüksek yapılarda ana duvarlara binen yapı ağırlığını karşılamak üzere en çok yük binen yere, duvara dik olarak örülen dayanma duvarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü