Eğitim Sitesi

Rejim Nedir? Rejim Hakkında Kısaca Bilgi

Rejim Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Rejim:

Yönetme, düzenleme biçimi, düzen. Bir devletin yönetim biçimi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Rejim:

1- Yönetme, düzenleme biçimi, düzen.
2- Bir devletin yönetim biçimi.

 

Coğrafya Terimi Olarak Rejim:

Bir akarsuyun, debisinin zamana ve yere göre gösterdiği değişlik.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Rejim:

Bir devletin belli başlı ilkeleri bakımından yönetimde tuttuğu yol. Yönetme, düzenleme biçimi, düzen. Bir devletin yönetim biçimi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Rejim:

Bir devletin yönetim biçimi, yönetme.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Rejim:

Bir devletin yönetim biçimi.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Yargı: Bir şeyin ya da iki şey arasındaki bağıntının gerçekliğini onaylayan ya da reddeden düşünce (Dilde anlatımı önermedir.).

    Egemenlik: 1- Devletin belli sınırlar içinde,belli bir toplumda serbestçe iktidar gücünü kullanabilmesidir.Yani dış ve iç baskılardan kurtularak kendini yönetebilmesidir. 2- Hukuk ve siyaset felsefesinde, bir kişi ya da kurumun, kendi alanında başka bütün kişi ya da kurumlar üzerinde nihai otorite sahibi olmasını mümkün kılan özellik; devletin karar alma sürecinde ve düzeni sağlamada, tek yönetici ya da otorite olması durumu.

    Anaerkil (Matriyarkal) Aile: İlkel toplumlarda görülen anaerkil ailede, ailenin sorumluluğu birinci derecede kadının üzerindedir. Doğal işbölümü nedeniyle kadınlar toplayıcılık, erkekler avcılık işini üstlendiler. Doğurgan olan ve çocuklara doğal yapısı gereği daha yakın bulunmak zorunda olan kadın, ailenin yaşamını sürdürmesinde daha önemli idi. Sonuç olarak ailenin beslenme, barınma, soğuktan, sıcaktan korunma görevi kadının sorumluluğundaydı. Klanlarda görülen bu aile biçiminde akrabalık bağı kandaşlığa değil, totemdaşlığa dayalıdır. Erkek ve kadın aynı klanda yaşamadıklarından ve çocuklar annenin klanında yaşadığından yalnızca ana akrabalığı vardı.

    Kültürlenme: Bireyin, başka grupların kültürleriyle etkileşimde bulunması sonucu, ne kendi kültüründe ne de bunlarda var olmayan yeni bir bileşim ortaya koyması durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü