Eğitim Sitesi

Reflaktör periyodu Nedir? Reflaktör periyodu Hakkında Kısaca Bilgi

Reflaktör periyodu Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Reflaktör periyodu:

Bir sinir ya da kas lifinin bir impulsa tepkisinden sonra, yeni bir tepki gösterişe dek geçen zaman süresi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Reprodüksiyon: Eğer virüs girdiği hücrenin aşırı şekilde çoğalmasına neden oluyorsa bu olaya reprodüksiyon denir.

    Başkalaşım: 1. Metamorfoz. Canlının yumurtadan çıktıktan sonra, tam bir ergin görünümüne erişinceye kadar geçirdiği evrelerin bütünü. Örneğin, bir larvanın ergine geçişi. 2. Bazı böcek ve kurbağa gibi canlıların, yumurtadan çıktıktan sonraki gelişme evrelerinde yapısal değişikliğe uğrayarak, atalarına benzer hale gelmelerine verilen isimdir. Kimi hayvan yavrularının,erişkin olana dek geçirdikleri değişimlerin tümüne verilen ad.

    Besin Zinciri: 1. En son enerji kaynağı olan bitkiden enerjiyi ileten organizmaların dizisidir. Bu dizideki her fert kendisinden bir öncekini yer ve kendinden bir sonraki tarafından yenir. 2. Besinlerdeki enerjinin üreticilerden otçullara ve onlardan etçillere kadar olan iletimine besin zinciri veya enerji aktarımı denir. 3. Bir besin ağının, av olan türler ile onları tüketen avcıların oluşturduğu genel basit bir sıralama şeklindeki bölümü. 4. Komünitede bir organizmanın bir sonraki organizma için besin oluşturduğu dizi.

    Genetik: Belirli kalıtsal özelliklerin örüntüsünü inceleyen bilim dalı. Kalıtsal bilginin birimleri olan genlerin yapısının, işlevinin ve kalıtımının bilimsel olarak çalışılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü