Eğitim Sitesi

Referandum Nedir? Referandum Hakkında Kısaca Bilgi

Referandum Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Referandum:

Halk oylaması, büyük bir topluluğun siyasi ve toplumsal sorunlar karşısında olumlu veya olumsuz görüşünü belirlemek için başvurulan oylama.

 

Siyaset Terimi Olarak Referandum:

Halk oylaması.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Referandum:

Bkz. Halkoylaması

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Referandum:

Halkın türlü siyasi ve toplumsal sorunlar karşısında olumlu veya olumsuz görüşünü belirlemek için başvurulan oylama; plebisit, halk oylaması.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    İnsanlık: Geçmişte yaşamış, günümüzde yaşamakta olan insanların tümü.

    İhtilal: Bir ülkenin siyasal, sosyal ve ekonomik yapısını veya yönetim düzenini değiştirmek amacıyla kanunlara uymaksızın cebir ve kuvvet kullanarak yapılan geniş halk hareketi, devrim.

    Kitle İletişimi: Bir takım kaynaklardan elde edilen bilgi ve haberlerin değişik araçlarla geniş halk topluluklarına duyurulması.

    Malazgirt Meydan Savaşı(1071): Selçuklularla Bizanslılar arasında yapıldı. Sonuçları: 1.Bizans ordusu yenilgiye uğratıldı. 2.Anadolu kapıları Türklere açıldı. 3.İlk Türk beylikleri ortaya çıktı. 4.Türkiye tarihi başlamış oldu 5.Haçlı seferlerinin nedenlerinden biri oldu. 6.Bizans'ın İslam dünyası üzerindeki baskısı sona erdi. Bu zaferle Büyük Taarruz ve Başkumandanlık meydan Muharebesi(30 Ağustos 1922) arasında benzerlik vardır. Çünkü bu zaferle de Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu olması sağlandı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü