Eğitim Sitesi

Rassenkreis Nedir? Rassenkreis Hakkında Kısaca Bilgi

Rassenkreis Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Rassenkreis:

Bir populasyonun coğrafik alt türlerinin geniş bir alana yayılmış grupları. Her alt tür kendisine komşu olandan bazı bakımlardan farklıdır fakat birbirleriyle çiftleşirler. Ancak serinin iki ucundaki gruplar tamamen farklı olabilir ve belirgin şekilde birbirleriyle döllenmeleri azalmıştır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Plastitler: - Bitki ve bazı protista hücrelerinde bulunur. - Çift zarlı yapıdadır. - Kendine ait DNA, RNA ve Ribozoma sahiptir - Besin üretilmesi, depolanması ve bitkiye renk verilmesinden sorumludur. Üç çeşit plastit vardır. İhtiyaç durumlarında birbirlerine dönüşebilirler. 1. KROMOPLAST - Bitkiye farklı renk verir. KAROTEN (TURUNCU) / LİKOPEN (KIRMIZI) / KSANTOFİL (SARI) 2. LÖKOPLAST - Üretilen besinin fazlasının depolandığı yapıdır. - Bitkinin ışık almayan yerlerinde bulunan renksiz plastittir. - Işığa maruz kalırsa kloroplasta dönüşür. 3. KLOROPLAST - Bitkinin yeşil kısımlarında bulunur. - Klorofil adı verilen renk pigmenti taşır. - Fotosentez ile besin üretiminden sorumludur.

    Chrysophyta: Sarı-kahverengi algler.

    Embriyo Kesesi: Tohum taslağının döllenmeye hazır hale geldiği 8 haploid çekirdekten oluşan bu yapıya embriyo kesesi denir.

    Morfogenez: Vücudun bir kısmının ya da özel bir organın şekil, büyüklük ve diğer yapılarının gelişimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü