Eğitim Sitesi

Raşitizm Nedir? Raşitizm Hakkında Kısaca Bilgi

Raşitizm Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Raşitizm:

Kalsiyum, fosfor ve D vitamini yetersizliğinde gençlerde görülen kemik hastalığı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Raşitizm:

Çocuklarda kalsiyum,fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden kaynaklanan biçim bozukluğuna neden olan kemik hastalığı.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Raşitizm:

1- Özellikle süt çocuklarında D vitamini eksikliği ile kalsiyum, fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden ileri gelen, biçim bozukluğuna sebep olan kemik hastalığı.

2- D vitamini eksikliğinin neden olduğu, çocuklarda görülen bir hastalıktır. Kemik teşekkülünün tam olmaması nedeniyle tedavisi geciktirilmiş, ihmal edilmiş vakalarda uzun kemiklerde deformiteler teşekkül eder.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Bakteri: 1. Mikroskop kullanmadan görülemeycek kadar küçük tek hücreli basit yapılı canlı. Zararlı ve zararsız olanları bulunur. 2. Toprakta, suda, canlılarda bulunan çürüme, mayalanma ya da hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi kıvrık biçimde olan, bölünerek çoğalan, tek hücreli canlı.

    Früktoz Mısır Şurubu: Mısır şurubundaki früktoz (meyve şekeri) miktarının genellikle ağırlık glikozda olacak şekilde toplam şekerin %42-55 seviyesinde, işlemlerle arttırarak, elde edilen bir tatlandırıcıdır. İşlenmiş gıdalarda ve alkolsüz içeceklerde, örneğin gazoz ve fırın ürünlerinde, büyük miktarlarda, ancak tatlı yiyecek olarak bilinmeyen gıdalarda bile kullanılmaktadır.

    Akut: Hastalığın aniden başlaması, kısa süreli olması, birden başlayarak şiddetlenmesi.

    Doymuş Yağlar: Kötü yağlar dense de bu konuda çok çeşitli tartışmalar halen devam etmektedir. Doymuş yağlar hayvansal yağlardır. Doymuş yağ kullanımınızı, aldığınız günlük kalori miktarının %10 ile sınırlandırmaya çalışın.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü