Eğitim Sitesi

RAM (Random Access Memory) Nedir? RAM (Random Access Memory) Hakkında Kısaca Bilgi

RAM (Random Access Memory) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak RAM (Random Access Memory):

Bir bilgisayarın en genel hafıza tipidir ki bilgisayar işlemcisi (CPU) bu hafıza ile bilgisayarda açılmış ve kullanılan program ya da yazılım için bir yer tutarak işlem yapılabilmesine olanak sağlar. Buna göre ne kadar RAM o kadar fazla işlem ya da fazla program ile aynı anda çalışabilme imkanı demektir.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak RAM (Random Access Memory):

Rastgele erişimli bellek. İşlemci tarafından okunup yazılabilen, üzerinde bilgilerin geçici olarak tutulduğu bellek.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yarı dijital fotoğrafçılık: Opak veya saydam görüntülerin scanner(tarayıcı) ile taranarak bilgisayar ortamına aktarılması ve yeniden düzenlenmesi işlemlerine verilen ad.

    Tele Metreli Makineler: Görüntünün film düzlemi üzerine aktarıldığı objektiften ayrı olarak, gözün görüntüyü yakalaması için farklı bir basit merceğin kullanıldığı makinelerdir. Tek mercekli refleks makinelere göre, film düzlemi üzerindeki görüntü ile gözün gördüğü görüntü arasında farklılık (paralaks hatası) olması nedeniyle dezavantajlıdırlar.

    Pozlama: Fotoğraf makinesinde filme ışık verilerek görüntü oluşturmak.

    Renk Sapması: Bir objektifin skaladaki bütün renkleri film yüzeyine iletemediği ve renklerin salkımlandığı (objenin çevresinde muhtelif renklerin belirmesi) ile netliğin kaybolduğu optik bozukluktur. Genel olarak teleobjektiflerin maksimum açıklıkta kullanılması halinde ortaya çıkar. Farklı teknolojileri kullanan optiklerin kullanımı ile düzeltilebilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü