Eğitim Sitesi

RAM Nedir? RAM Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Özel Eğitim terimleri sözlüğümüzde RAM terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. RAM nedir? RAM ne demek? RAM hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

RAM Terimi Hakkında Bilgiler

Özel Eğitim Terimi Olarak RAM:

Rehberlik Araştırma Merkezi.


Bilgisayar Terimi Olarak RAM:

Slayt, film şeridi veya video ya da audio bant bölümlerine, orijinal kronolojisine bakılmaksızın girebilme olanağı.


Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Ram:

Kurutma, finiş makinesi.


Benzer Özel Eğitim Terimleri

Olumlu Pekiştirme: Olumlu pekiştirme, bir davranışı izleyen durumda ortama bir uyaranın eklenmesiyle o davranışın ileride yapılma olasılığının arttırılmasıdır.

Pekiştirme: İzlediği davranışın gerçekleşme olasılığını arttıran veya davranışın sürmesini sağlayan uyaranların ortama eklenmesi veya çekilmesi sürecine pekiştirme denir.

İlerleme Raporu: Her program alanının ayrıntılı olarak ele alındığı bu bölümde, öğrencinin o alandaki performans düzeyi, uzun dönemli amaçlar, değerlendirme yöntemleri, kısa dönemli amaçlar, bu amaçların gerçekleşip gerçekleşmediğini belirlemek üzere hazırlanmış ilerleme rapor tablosu ve yorumlar yer almaktadır.

Performans Düzeyi: Öğrencinin tüm program alanlarına ilişkin çok kısa biçimde performans düzeyinin açıklandığı bölümdür.

Düzenlemeler ve Hizmetler: Bu bölümde öğrenci için söz konusu olan yerleştirme türü, eğitsel düzenlemeler ve gerekli destek hizmetler ve bu hizmetlerin başlama ve bitiş tarihleri yer alır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Özel Eğitim Terimleri Sözlüğü