Eğitim Sitesi

Radyoaktivite Nedir? Radyoaktivite Hakkında Kısaca Bilgi

Radyoaktivite Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Radyoaktivite:

Bazı çekirdeklerin anında partikül ya da gama ışınları yayma, parçalanma ya da çekirdeklerinin bir elektron yakalaması sonucu X ışınları yayma özelliğidir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Radyoaktivite:

Bazı atom çekirdeklerinin kendiliğinden ışıma yapması.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Maliyete Esas Üretim: Net üretimdir. Yani ivme veren kuvvet, yardımcılar, yardımcı üretim yerleri, yardımcı servisler tüketimleri ile santral genel kayıpları toplamının; Genel toplam üretimden çıkarılmasından elde edilen değerdir.

    Süperiletken: Direnci ihmal edilebilir düzeyde olan (teorik olarak dirençsiz) iletkendir. Not: Günümüzde teknolojik olanaklarla süperiletkenlik, bir metalin sıcaklığının oda sıcaklığından çok düşük değerlere düşürülmesiyle direnci son derece azaltılarak elde edilebilmektedir. Bazı metaller için, elektrik dirençlerinin o sıcaklık altına inildiğinde sıfıra yaklaştığı kritik sıcaklık dereceleri belirlenmiştir. Bu durumda bu metal süperiletken olmaktadır. Elektromekanik endüstrisinde süperiletken kullanımıyla tesis boyutlarının önemli ölçüde azaltılması olanağı elde edilebilir.

    Enerji Dış Satımı: Ülke dışına satımı yapılan enerji miktarıdır.

    Doğru Akım (DA): Birim zaman içinde yönü ve şiddeti değişmeyen akıma doğru akım denir. Doğru akım, hep aynı yönde geçer ve değerinde hiç bir değişiklik olmaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü