Eğitim Sitesi

PVC Asma Tavan Nedir? PVC Asma Tavan Hakkında Kısaca Bilgi

PVC Asma Tavan Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak PVC Asma Tavan:

Arzu edilen her türlü formda, eğik çatı arası tavan uygulamalarında veya amorf şekillerde uygulanabilen asma tavan çeşididir. İstenilen kotta, mevcut asma tavanı sökmeden ve hiçbir askı elemanına ihtiyaç duymadan duvardan duvara monte edilir (Derzsiz maksimum 50m2) uygulanabilir. Daha geniş mekanlarda derz profili kullanılmaktadır. Bina veya monte edildiği strüktüre ilave fazla bir yük getirmeyen, hafif, sökülebilen, kolay taşınabilen (210 gr / m2) ekonomik çözümler sunar. Uygulama sırasında mekanın kullanıma engel olacak şekilde kapatılmasına ve mevcut eşyaların taşınmasına gerek kalmadan, tozlanma veya kirlenmeye neden olmadan kolay ve çabuk monte ve demonte edilebilir. Toz ve kir tutmayan, hijyenik, antistatik, nem ve sudan etkilenmeyen, yıkanabilir, silinebilir, çatlamayan ürünlerdir. Yangında alev almaz (B1 sınıfı) Her cins aydınlatma armatürü, menfez, sprinkler, dedektör, hoparlör gibi tavanda yer alan tesisat elemanlarının montajına uygundur. Çok değişik renkleri, mat-parlak ve desenli yüzeyleri mevcuttur.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Floresan Ampul / Lamba: Aynı lümen değerlerinde akkor lamba ampullerin 1/5'den 1/3'üne kadar elektrik harcar ve onlardan 20 defa daha uzun ömürlüdürler. Kompakt modelleri daha küçük ve mini armatürlerde kullanılırlar; sıva altı armatürler, duvar aplikler, tavana yakın armatürler ve ray spotları bunlara örnektir. Floresan ampuller iki çeşittir: Normal floresan ampuller, Uzun ve yuvarlak floresan ampuller. Normal floresan ampullerin cam tüpünün içi floresan maddeyle sıvanmıştır. Bu madde ampul içinde oluşan ultraviyole ışınları görülebilir ışığa çevirir. Floresan madde olarak silikatlar, fosfatlar ve tungsten bileşikleri kullanılır. Floresan ampullerin iki ucunda elektrotları taşıyan metal başlıklar bulunur. Başlıkların iç kısmında üzeri baryum oksitle kaplanmış tungsten elektrotları yer alır. Ampulün içinde ise cıva buharı ve argon gazı mevcuttur. Uzun ve yuvarlak floresan ampuller devreye direkt olarak bağlanamazlar. Floresan lamba devresi floresan ampul, starter, soket, balast ve armatürden oluşur. Son zamanlarda kompakt floresan lambalar üretilmiştir. Bu lambalar yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Hazır Beton: Belirli bir özellikte, kontrollü olarak üretilen ve doğru karışım oranlarına sahip, fabrika ortamında elde edilen beton.

    Antika Halı: Yaklaşık 100 yılın üzerinde bir yaşa sahip olan, yöresi, deseni ve rengi, nadirliği (çok görülen bir tip olup olmaması), ölçüsü (küçük ölçülerin kullanım sahası daha geniş ve daha çok kimse tarafından talep görecek olması), halının durumuna (kondüsyonuna) göre değer biçilmiş halıdır. Eski olan her halıyı antika olarak değerlendirmek yanlıştır. Eski bir halının antika olabilmesi için yaşı dışında daha birçok özelliğe sahip olması gereklidir. Eski halıların dokunma yılları, yöreleri, özellikleri ile ilgili araştırmacı yazarların, koleksiyoncuların ve tüccarların yüzyıllardır sürekli tartışmakta olduğu unutulmamalıdır.

    Laminat Parke: Piyasada yüzer yer kaplamaları da denen laminat yapay reçine çözeltisi emdirilmiş kağıt veya ahşap tozların sıcak preslerde basınç altında sıkıştırılması ile elde edilen yüzeyi desenli bir parke çeşididir. Yüzeyi desenli bir film tabaka ile kaplı olup çizilmelere ve neme karşı dayanıklı sert bir malzemeye sahiptir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü