Eğitim Sitesi

Push Nedir? Push Hakkında Kısaca Bilgi

Push Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Push:

Vuruş sonrası topun düz bir doğrultuda Target Line nın sağına doğru gitmesidir. Bu sağ elle oynayan oyuncuların doğrultusudur. Sol elle oynayan oyuncularda doğrultu sola doğrudur.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Plane: Swing çemberi oluşturan hayali yüzeydir.

    Eqipment: Bir oyuncunun oyun süresince kullandığı, giydiği, yanında götürdüğü ya da taşıttığı malzemelerdir. Bir çukurun oynanışı sırasında, oynanan top ve topun bulunduğu yeri ya da drop edilecek noktayı belirtmeye yarayan ballmarks ya da tee gibi ufak cisimler bu tanımlamanın dışındadır. Oyun araçları tanımlaması motorlu ya da motorsuz golf arabalarını da içerir.

    Observer: Gözlemci, sahada yarışma sırasında kurallara aykırı olanları saptayarak hakeme iletmesi ve hakemin alacağı kararlarda kendisine yardımcı olması için oyun komitesince görevlendirilmiş kişidir. Gözlemci bayrak direğini kaldırmamalı; çukurun yerini göstermemeli, yakında durmamalı top kaldırmamalı ya da yerini işaretlememelidir.

    Hole: Green’de topun içerisine sokulduğu çukurdur. Çukurun çapı 108 mm, derinliği en az 100 mm’dir. Çukurun içine bir kovan yerleştirilecekse kovanın üst ağzı, eğer toprak yapısı engellemiyorsa, çimen düzeninden en az 25 mm aşağıya gömülü bulunacaktır. Çukur kovanın dış çapı 108 mm’yi aşmamalıdır. Hole: Golf sahasında teeing ground ile başlayan fairway’le devam eden green ile son bulan 18 oyun yerinden biri olup, numarasına göre isimlendirilir. (5. çukur, 10. çukur v.s.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü