Eğitim Sitesi

Protonema Nedir? Protonema Hakkında Kısaca Bilgi

Protonema Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Protonema:

Kara yosunlarında, üzerindeki dik bir gövdenin geliştiği ve bu gövdeye tek sıralı hücreden oluşan sarmal yaprak halkasının bağlandığı ipliksi yeşil yapı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Hif: 1. Bir mantar miselyumunda (ağsı yapı) bulunan çok sayıdaki ipliklerden her biri. 2. Maya mantarı hariç bazı mantar türlerinde bulunan, pamuksu yapıya sahip uzantılardır. 3. Sporların çimlenmesiyle oluşan ve birden fazla çekirdek taşıyan, silindir şeklindeki tüpsü iplikçikler.

    Homospor: Yosun ve eğreltilerde morfolojik olarak birbirinin aynı olmakla birlikte, eşey fonksiyonları negatif, pozitif biçimde olan sporlar, ızospor.

    Cins: Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan bir terim olup, türleri içerisine alan taksonomik bir gruptur.Örneğin köpek (Canis), meşe (Quercus) gibi.

    Buzul Erozyonu: Yüksek dağlık arazideki derelerde, çeşitli zamanlarda oluşmuş bulunan buzulların (glasiyelerin) kısım kısım ve yavaş yavaş aşağılara doğru yürümesi sırasında beraberinde moren denilen çeşitli büyüklükte materyal kütlelerini sürüklemesi ile meydana gelen aşınma ve taşınma olayına buzul erozyonu denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü