Eğitim Sitesi

Proje Notu Nedir? Proje Notu Hakkında Kısaca Bilgi

Proje Notu Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Proje Notu:

Değerlendirmeler sonrasında verilen puanların ortalamalarının yılın sonunda ders notuna yansımasıdır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Akademik Hazırlık: 1. Belli bir bilim ya da meslek dalında çalışmak için gerekli öğrenimi tamamlamış olma. 2. Yüksek öğretimin herhangi bir dalında öğrenim yapmak için gereken ön hazırlık.

    Akşam Ticaret Lisesi: Ortaokulu bitirdikten sonra çalışmak zorunda kalarak gündüz öğrenimini sürdüremeyenler ile yaşları öğrenim çağını aşmış olanları, bir yandan çalıştıkları işlerde bilgi ve başarılarını arttıracak, bir meslek edinmelerini sağlayacak ve bir yandan da yüksek öğrenime hazırlayacak eğitim kurumu.

    Ansiklopedicilik: 1. Bütün bilgi alanlarında bilgi edinme ve edinilen bilgileri çoğaltma amacı güden öğrenme biçimi. 2. Bilgi ve olguları, aralarında ilişki kurmadan yalnızca ezberleme durumu. 3. Ansiklopediciler diye bilinen Fransız bilgin ve düşünürlerinin öğretilerine ve etkilerine verilen ad.

    Yöneltme: 1. Öğrenciyi, başarılı uyum yapabilmesini kolaylaştırmak amacıyla, yönetmelik hükümleri, öğretim programı, eğitsel kol çalışmaları gibi okul yaşayışıyla yakından ilgili konularda bilinçlendirme süreci. 2. Öğrencilerin, ileride seçecekleri iş ve meslek alanları ile izleyecekleri üst öğrenim dallarını göz önünde tutarak okul çalışmalarına yön verme işi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü