Eğitim Sitesi

Proje Değerlendirme Ölçütleri Nedir? Proje Değerlendirme Ölçütleri Hakkında Kısaca Bilgi

Proje Değerlendirme Ölçütleri Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Proje Değerlendirme Ölçütleri:

Kişisel proje adımlarını belirleyen, öğrencilere bir sonraki aşamada nasıl puanlandırılacakları hakkında bilgi veren tablodur. Ölçütler, proje adımları ve bunların
değerlendirmesi konusunda öğretmenlere ve öğrencilere rehberlik eder.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Yardımlaşmalı Eğitim: Eğitim Politikasının temel araçlarından birisi yardımlaşmalı öğrenme olmalıdır. Bu yaklaşımda, çeşitli eğitim konularında çeşitli bilgi-beceri düzeyinde olanların birbiriyle yardımlaşabilecekleri kulüpler oluşturulur. Örneğin "Bilgisayar Yardımlaşma Kulübü", "Sorun Çözme Yardımlaşma Kulübü" gibi.

    Yöneltme: 1. Öğrenciyi, başarılı uyum yapabilmesini kolaylaştırmak amacıyla, yönetmelik hükümleri, öğretim programı, eğitsel kol çalışmaları gibi okul yaşayışıyla yakından ilgili konularda bilinçlendirme süreci. 2. Öğrencilerin, ileride seçecekleri iş ve meslek alanları ile izleyecekleri üst öğrenim dallarını göz önünde tutarak okul çalışmalarına yön verme işi.

    Proje Ara Değerlendirme: Projenin her değerlendirmeden iki hafta öncesinde alan lideri öğretmen tarafından eksiklerinin, gelişim aşamalarının, tamamlanması gereken noktaların belirtildiği son kontroldür.

    Bireysel Testler: Dikkatlice not almayı ve sözlü yanıtı gerektirdiğinden ya da başka bir nedenle yalnızca bir kişiye uygulanabilen testler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü