Eğitim Sitesi

Proje Alan Tercih Formu Nedir? Proje Alan Tercih Formu Hakkında Kısaca Bilgi

Proje Alan Tercih Formu Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Proje Alan Tercih Formu:

Öğrencinin seçtiği kişisel proje konusunun yer aldığı formdur. Hangi branşta, hangi konuyu neden seçtiğini açıklayarak proje sorumlu öğretmenine sene başında teslim eder.
Bu tercih formuna göre öğrencinin yıl boyunca çalışacağı proje konusu belirlenir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Kafatası Bilimi: Kafatasını dışından inceleyerek insanın karakteri, ruhsal ve düşünsel yetenekleri üzerinde sonuçlar çıkaran bilim kolu.

    Eğitim Teknolojisi: Eğitim kuramlarının ve öğretim programlarının en etkili ve olumlu bir biçimde uygulama olanağı bulabilmesi için derslik, deney odası ve işliklerin donatımı, düzenlenmesi; öğrenme çevresinin iletişim bakımından etkili duruma getirilmesi; ders araç ve gereçlerinin yapımı, kullanılması ve geliştirilmesi gibi konular ve bu konulara değgin sorunlar ile uğraşan eğitim alanı.

    Bireysel Öğretim: 1. Her çocuğun kişisel gereksinmelerini karşılamak ve sorunlarını çözebilmek amacıyla kılavuzluk etkinliklerinden yararlanmaya çalışan öğretim tutumu. 2. Öğretim gereçlerinin, her öğrencinin kişisel yetenek ve ilgisine karşılık verecek biçimde hazırlanıp kullanılmasına önem veren öğretim uygulaması.

    Eytişim: Karşılıklı savların ileri sürüldüğü bilimsel konuşmaları yönetme ve yürütme sanatı. 2. Fichte, Hegel ve Marx gibi filozofların, kavramların karşıtlarıyle birlikte düşünülerek gerçeğin bulunabileceği yolundaki görüşlerine verilen ad. 3. Genel anlamda Sokrates'in soru sorma ve soruları karşılama temeline dayalı öğretim yöntemine benzer bir tartışma yolu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü