Eğitim Sitesi

Prekast Nedir? Prekast Hakkında Kısaca Bilgi

Prekast Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Prekast:

Önceden dökülmüş.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Doku ve Desen: Doku, bir mekana derinlik getiren kavramdır. Dokuları gerek mobilya, gerek duvar ve tavanda uygulayabilirsiniz. Desen ise, mekana hareket getiren dekorasyon tekniğidir. Desen konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, farklı tarzlardaki desenleri çok sayıda kullanmamaktır. Bu tarz bir yerleşimde dengeli geçiş sağlamak mümkün değildir.

    Çelik Hadde Mamulleri: Çelik kullanılacağı yere göre çeşitli hesaplamalar sonucu çıkacak gerilmeleri en ekonomik biçimde karşılayacak şekil, kesit ve boyutlarda imal edilir. Fabrikalarda yapılan bu şekillendirmeye haddeleme, elde edilen şekillendirilmiş çeliğe de hadde mamulü denir. Hadde mamulleri dört kısma ayrılır: profiller, lamalar, levhalar, diğer gereçler. Profiller: Profiller standartlarda belirlenmiş şekil ve boyutlardaki çeliklerdir. Lamalar: Dikdörtgen kesitli çeliklerdir. Levhalar: Düz, silindirik ve oluklu olarak imal edilir. En çok kullanılanı düz levhalardır.Kalınlıkları 0.45 - 6 mm arasında olan düz levhalara saç denir.

    Meşe: Gürgengillerden, kerestesi dayanıklı bir ağaç. Sert olduğundan iyi cila tutar.(akmeşe, karameşe, tüylümeşe, mantar meşesi, kızılmeşe)

    Hava Nemlendirici: Ortamdaki nem oranını sağlıklı bir biçimde dengede tutmaya yarayan cihazlara denir. İnsanlar için ideal nem oranı %45 ile %50 arasındadır. Bazı mekanlarda aşırı nem olabileceği gibi bazı mekanlarda da aşırı kuru hava olabilir, özellikle kış aylarında kaloriferli evlerde ve yaz aylarında klimalı ortamlarda bu sorun yaşanmaktadır. Havanın kuru olması özellikle bebekleri enfeksiyonlara karşı açık tutar, bebeklerin ve yetişkinlerin burun ve boğaz bölgesini kurutur, gözlerde yanmaya ve dudaklarda çatlamaya yol açar, toz oluşumu hızla olur ve buna bağlı olarak alerjisi olanları daha fazla etkiler. Hava nemlendirme cihazları bu problemlere her türlü mekanda (ev, işyeri, bebek ve çocuk odası, yatak odası, v.b.) çözüm sunar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü