Eğitim Sitesi

Playclub Nedir? Playclub Hakkında Kısaca Bilgi

Playclub Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Playclub:

19. Yüzyılın sonlarına kadar kullanılan driving club a verilen eski bir isimdir. 2 nolu wood ya da driver e yakın benzerlik göstermektedir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Par: Parkur uzunluklarına göre çok iyi bir golfçünün en mükemmel vuruşu olarak tespit edilen en az vuruş sayısıdır. Genelde 3 tip par vardır: -Par Three : Uzunluğu erkek için 250, kadınlar için 210 yarda ya kadar olan parkurlar için kullanılır. -Par Four : Erkek için 251 7, kadınlar için 211 / 40 yarda arası parkurlar için kullanılır. -Par Five : Erkekler için 471 ve daha uzun, kadınlar için 401 575 yarda arası parkurlar için kullanılır. Not: Kadınlar için Par Six de vardır, 576 ve daha uzun yardalık parkurlar için kullanılır. Bir çukurun par'ı 3 ila 5 arasında değişiklik gösterirken parkurun par'ı genellikle 70 ila 72'dir.

    Semi Green / Apron / Fringe: Green i çevreleyen çim şerididir.

    Reading The Course: Oynanacak çukurun en mükemmel şekilde tamamlanmasını sağlamak amacıyla, vuruş süresince topun izleyeceği yolla ilgili saha durumunu iyice inceleyerek vuruş taktiklerinin sağlıklı bir şekilde belirlenmesidir.

    Obstructions: Saha üzerindeki yol ve pakitaların kenarlarına yapay olarak düzenlenmiş, yüzey ve kenarları dahil her tür yapay yapıt ve yapay buz engel sayılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü