Eğitim Sitesi

Piyasa Ekonomisi Nedir? Piyasa Ekonomisi Hakkında Kısaca Bilgi

Piyasa Ekonomisi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Piyasa Ekonomisi:

Bir ülkede üretim, tüketim, yatırım ve tasarruf düzeylerinin belirlenmesinde hükümet müdahalesi olmaksızın piyasa güçlerine dayanan ulusal ekonomi bulunması.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Piyasa Ekonomisi:

Turistik ürün ve hizmetlerin satıcılara arzı ile bunları satın almak isteyenlerin taleplerinin karşılaşması ve fiyatların oluşumu.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Sürdürme Teminatı: Hisse senetlerinin bir seans içinde işlem görebileceği en düşük fiyattır. Her hisse senedi için fiyat ve fiyat adımı gözönüne alınarak ayrı olarak hesaplanır.

    Borsa İstanbul(BİST): İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB), hisse senetleri, hazine bonoları ve devlet tahvilleri, gelir ortaklığı sertifikaları, özel sektör tahvilleri, yabancı menkul kıymetler, gayrimenkul sertifikaları ve uluslararası menkul kıymetlerin alım ve satımının yapılmasını sağlamak amacıyla 26 Aralık 1985 günü kurulmuş, 3 Ocak 1986 yılında faaliyete başlamıştır. Borsa İstanbul olarak isimlendirilmiş kısaca BİST olarak ifade edilmektedir.

    İzahname: Sermaye piyasası araçlarının ihracında ya da halka arzında ortaklıklarca halkı şirket ve hisse senetleri konularında bilgilendirmek amacıyla düzenlenmesi gereken belgedir.

    Alım Satıma Aracılık: Daha önce ihraç edilmiş sermaye piyasası araçlarının aracılık sıfatıyla ve ticari amaçla alım satımını ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü