Eğitim Sitesi

Piyano Müziği Nedir? Piyano Müziği Hakkında Kısaca Bilgi

Piyano Müziği Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Piyano Müziği:

Orgdan ayrı olarak başlı başına ilk piyano okulunu Paul Hoftheimer kurmuştur. Öğrencileri Kotter, Kleber de onun yolunda yürümüşler ve bu yolla piyano yavaş yavaş yayılmaya başlamıştır. İngiltere'de Elisabeth devrinde genelde varyasyonlar ve dans parçaları içeren piyano eserleri yazılıyor ve çalınıyordu. Almanya'da Barok devrinden sonra piyano süitleri, Froberger, Kerll, Muffat, Krieger, J. Ch. Bach, Kuhnau gibi virtüözler elinde mükemmel bir şekil aldı. İtalya'da ise bu zamanın en büyük piyanistleri, Frescobaldi, Pasquini, D. Scarlatti; Fransa'da Chamboniéres, L. Marchand ve özellikle Fr. Couperin'di. Piyano sonatları Rameau, Daquin gibi Fransızlar ve Platti, D'Alberti, Paganelli, Rutini gibi İtalyanlar elinde gelişti.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Virtuöz: Yorumunda teknik ustalığın üstün katına erişmiş kişiler için kullanılan terim.

    Bemol: Notanın yarım ses kalınlaşacağını, notayı yarım ses kalınlaştıran (pestleştiren) ses değiştirici işaret. Anahtarın hemen ardından gelirse, işaret ettiği notalar eser boyunca (başka bir yeni işaret koyulmamışsa) yarım ses pes seslendirilmek zorundadır. (b) işareti ile belirtilir. Bémol (Fr.).

    Dramaturji: Metnin tarih ve teorisinin incelenmesiyle başlayarak, yapım aşamasında ise teknik, olay örgüsü, rol ve tema analizleriyle eserin anlatım olanaklarını çözümleme süreci.

    Pianino: Küçük piyano.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü