Eğitim Sitesi

Pirimidin Nedir? Pirimidin Hakkında Kısaca Bilgi

Pirimidin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Pirimidin:

Nükleik asitlerdeki azotlu bazların iki tipinden birisi. Pirimidinlerin her biri -sitozin, timin ve urasil - özgül pürinlerle eşleşir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Üreticiler: Bir sistem içerisinde, güneş enerjisini organik moleküllerin bağ enerjisi şekline çevirebilen canlılar, besin üreticiler, ototroflar.

    Amilaz: 1. Nişastayı parçalayarak glikoza çeviren enzim, tükürükte bulunan haline pityalin adı da verilmektedir. 2. Pankreastan salgılanan ve nişastanın (Karbonhidrat) sindiriminde rol oynayan enzim.

    Madde Döngüsü: Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar da üretilmesi gerekmektedir. Doğada ekolojik önemi olan bu maddeler canlılar ve çevreleri arasında alınıp verilir. Bu maddeler güneş enerjisi yardımıyla belirli yörüngeleri izleyerek dolaşımlarını tamamlarlar. Maddelerin ekosistemdeki bu dolaşımına madde döngüsü denir. Tüm maddeler döngü yoluyla sürekli olarak canlılar tarafından yeniden kullanılır. Canlılar için gerekli olup, devredilmesi gereken maddelerin en önemlileri; oksijen, su, azot, karbon, fosfor ve kükürttür.

    Oospor: Oomiset mantarlarda, alglerde ve protozoonlarda döllenmiş oosferde gelişen kalın duvarlı zigot.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü