Eğitim Sitesi

Phd (Doctor of Philosophy) Nedir? Phd (Doctor of Philosophy) Hakkında Kısaca Bilgi

Phd (Doctor of Philosophy) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Phd (Doctor of Philosophy):

Doktora derecesi almaya hak kazananlara verilen ünvan.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Öğrenci Kulübü: Herhangi bir üniversitede bir grup öğrencinin çeşitli hobilerle uğraşmak, belirli bir konu üzerine tartışmak veya araştırma yapmak, belli bir siyasi görüşü savunmak, öğrencilere veya insanlara yardım etmek, kişisel gelişimi sağlamak vb. gibi amaçlarla bir araya gelerek oluşturdukları bir kuruluştur.

    Sınavsız Geçiş: Meslek Liselerinde okuyan ya da bu okullardan mezun olan öğrencilerin, kendi bölümlerinin devamı niteliğinde olan ve ÖSYM 'ce belirlenmiş meslek yüksek okullarına, sırasıyla mezuniyet yılı, okul türü, METEB, diploma notu ve son olarak ta doğum tarihleri baz alınarak yapılan bir elemeden sonra sınavsız olarak yerleştirilmesidir.

    İkinci Öğretim: İkinci Öğretim, birçok üniversite ve yükseköğretim kurumunda örgün eğitime paralel ve eşdeğer olarak yürütülen bir öğretim türüdür. İkinci öğretim programına kayıt yaptıran bir öğrenci aynı okulda örgün eğitim alan diğer bir öğrenciye göre daha yüksek miktarda öğrenim harcı öder ve derslerine akşam saatlerinde ya da hafta sonunda devam eder. İkinci öğretim öğrencileri normal programlara yatay geçiş yapamazlar. Fakat normal Örgün Öğretimden İkinci Öğretime yatay geçiş yapılabilir. Yüksek Öğretim dallarının nitelik ve sürelerine göre öğrenci maliyetleri de göz önüne alınarak yıllık ücretler Bakanlar Kurulun'ca saptanır. Öğrenim ücretleri peşin ödenebildiği gibi, iki taksitle de ödenebilmektedir.

    Rektör: YÖK tarafından atanan, üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eden, yönetimden, eğitim ve öğretimin eşgüdümlü bir şekilde yürütülmesinden sorumlu profesör.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü