Eğitim Sitesi

Pençik Nedir? Pençik Hakkında Kısaca Bilgi

Pençik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Pençik:

1- İşçi, hizmetçi.

2- Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminde savaşta elde edilen esirlerin beşte birinin devlete verilmesi ve bunların asker olarak kullanılması.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Pençik:

Asker yetiştirmek için savaş esirlerinden beşte bir oranında ayrılan acemi oğlan adaylarına verilen ad.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Eros: Yunan Mitolojisi'nde aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit'in oğludur. Ok ve yay taşıyan ve insanların yüreklerine ok atarak onların aşık olmasını sağlayan, kanatlı bir erkek çocuk olarak tasfir edilen aşk tanrısıdır.

    Hristiyanlık: Hristiyanlığın kurucusu Nasıralı İsa'nın (Hristos, Cristian) adını verdiği dindir. Hristiyanlık bütün insanların kardeşliğine dayanan evrensel bir düşünce getiriyordu. İnsanların tümü aynı babanın çocuklarıydı. İnsanlar ancak sevgiyle birbirlerine bağlanabilirlerdi. Sevmek içinse, eşitlik gerekir. Eşitlik zenginlikle sağlanamayacağına göre, yoksullukta sağlanabilirdi. Gerçek erdem yoksulluktaydı. Tanrı katına ancak yoksullar ulaşabilirlerdi. İsa'nın yaptıkları ve söyledikleri, 90 yıllarında; Matta, Marcos, Luka ve Yuhanna tarafından dört İncil'de anlatılmıştır. Hristiyanlık, ilk biçimleriyle bir Yahudi mezhebi olarak belirmiş, Hz. İsa'nın öldürülmesinden sonra, Tarsuslu Paulus'la sistemleşerek yaygınlaşmıştır.

    Bono: Belirli bir sürenin sonunda, belirli bir paranın, belirli bir kimseye ödeneceğini belirten senet.

    Oba: Eski Türklerde (Oğuzlar'da) çadırlarda yaşayan göçebe halkın meydana getirdiği topluluk. Çadır halkı. Bu topluluğun bir süre için konakladığı yer. Kabile anlamına da gelir. Boy dan daha küçük bir şubedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü