Eğitim Sitesi

Pediatri Nedir? Pediatri Hakkında Kısaca Bilgi

Pediatri Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Pediatri:

Çocuk hastalıkları ile uğraşan tıp dalı.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Kinesioloji: Kinesioloji, "hareket eden kaslardaki enerji akışının kontrolü demektir. Kinesiolojinin amacı, bedensel enerjileri harekete geçirerek, bedensel ve ruhsal dengeyi sağlamaktır. Kinesioloji, 'kiropratik, akupunktur' gibi birçok batı ve doğu tekniğini kendi içinde barındırır. Kinesiolojide kaslar çok önemli bir yer tutar. Çeşitli kas hareketlerinin yardımı ile bedendeki enerji blokajları ortaya çıkartılır.

    Atardamarlar (Arterler): Kalpten vücudun değişik kısımlarına kan taşıyan kan damarları. Oksijensiz kanı kalpten alıp oksijenli hale getirmak üzere akciğerlere taşıyan akciğer arteri dışındaki bütün atardamarlar oksijenli kan taşır.

    Keratit: Kornea iltihabı.

    Bulaşma Süresi: Hastalık etkeninin çevreye yayılarak başka bir insana, yani kaynaktan sağlam kişiye bulaştığı zaman aralığına bulaşma süresi denir. Bulaşma süresi, genellikle kuluçka döneminin sonunda başlayıp hastalık belirtilerinin ortadan kalkmasıyla sona erer ancak bazı hastalıklarda belirtiler ortadan kalktıktan sonra da sürebilir. Örneğin, bulaşıcı sarılıkta belirtiler ortadan kalktıktan sonra yapılan kan alışverişiyle hastalık bulaşabilir. Hastalıkların bulaşma sürelerinin bilinmesi, bulaşıcı hastalıklardan korunma açısından önemlidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü