Eğitim Sitesi

Pazarlık Usulü Nedir? Pazarlık Usulü Hakkında Kısaca Bilgi

Pazarlık Usulü Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Pazarlık Usulü:

İlgili Kanunda belirtilen hallerde kullanılabilen, ihale sürecinin iki aşamalı olarak gerçekleştirildiği ve idarenin ihale konusu işin teknik detayları ile gerçekleştirme yöntemlerini ve belli hallerde fiyatı isteklilerle görüştüğü usul.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Temlik: Devir. Mülk olarak verme.

    Gürültüye Duyarlı Alan ve Kullanımlar: Kamu ve özel mülkiyetli arazilerde kurulmuş ve içinde yeralan olaylar gereği, istenen seslerin en iyi biçimde duyulabildiği ve dış gürültüden olan rahatsızlığın en fazla olduğu, kısaca iç akustiğin şart koştuğu aşırı sesten korunması gerekli olan binalar. Mesela: Konut, hastahane, okul, motel, pansiyon, dinlenme tesisleri, tatil ve dinlenme parkları, mezarlık gibi yerler, kendi içlerinde çok ve orta derecede hassas olarak ayrılabilirler.

    Gürültü Sertifikası: Hava aracının çıkardığı gürültü bakımından Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nca yayınlanan kriterlere uygun olduğunu belirten belgeler.

    GSYİH: Gayri Safi Yurtiçi Hasıla. Genellikle bir yılda, bir ülke sınırları içerisinde üretilen tüm tamamlanmış malların piyasa değeri. GSMH'a işçi dövizi, kar transferleri, borç faizleri gibi gelir ya da giderlerin eklenmesi ile elde edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü