Eğitim Sitesi

Pastel Nedir? Pastel Hakkında Kısaca Bilgi

Pastel Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Pastel:

En az miktarda zamk kullanılarak çubuk haline getirilmiş boya maddesi.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Figüratif Sanat: 1. Plastik sanatlarda figüratif, soyut anlatımın karşıtı olan, doğada var olan görüntü ve nesneleri konu edinen anlatım biçimidir. Ölü doğa, çıplak, manzara, portre, tarihî resim ve tür resmini içerdiği gibi gerçekçi olmayan ancak gerçek nesneleri kullanan resim türleri için de kullanılır. 2. Resim ve heykel sanatlarında, yalnızca gerçek varlık ve nesnelere gönderme yapan betileri kullanan sanat anlayışı. Soyut yada nonfigüratif sanata karşıt bir yönelimdir.(Figurative Art) 3. İçinde insan, hayvan ve doğa ögeleri yer alan, figürcü sanat, betili sanat.

    Bazilika: 1. Ortadaki yüksek, yanlardaki daha alçak olmak üzere içi; iki sıra sütunla, üç salon (nef) a ayrılmış, dikdörtgen biçiminde kilise. 2. Ortada bir ana nef ve her iki yanında birer neften oluşan dikdörtgen biçimli yapı. Ortadaki büyük nef, yarım daire apsisle sonlanır. 3. Roma'da adalet ve ticaret işleri için kullanılan mekân. 4. Bir orta salon ve ondan daha alçak yan salonlardan oluşan Bizans kilisesi.

    Aydınlık Feneri: Örtülü iç mekânlara ışık sağlamak için düzenlenmiş bölüm. Genellikle kubbe ya da çatının ortasında daha yüksek ve etrafı camekânlı ışıklık.

    Lavi: 1- Sulandırılmış tek renkle ya da mürekkeple yapılan çalışma. 2- Siyah, kahverengi ve çini mürekkebi gibi koyu renk boyaların sulandırılması ile elde edilen ve açıktan koyuya doğru pek çok değerler sağlayan resim çalışması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü