Eğitim Sitesi

Parlaklık (Brightness) Nedir? Parlaklık (Brightness) Hakkında Kısaca Bilgi

Parlaklık (Brightness) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Parlaklık (Brightness):

Görüntüdeki tüm resmin toplamdaki ışık seviyesine parlaklık denir. Parlaklık kontrolü ile bir resmi daha parlak ya da pastel hale getirebilirsiniz. Ancak kontrast ve beyaz seviyesi kontrolü ile beraber değerlendirildiğinde; parlaklık ayarı, en iyi görüntünün siyah seviyesini dengelemek için kullanılır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Çözünürlük (TV'de): Bir görüntünün barındırdığı ayrıntı miktarına karşılık gelen çözünürlük, dijital görüntülemede piksel cinsinden ifade edilir. Çözünürlük yükseldikçe ayrıntı seviyesi de yükselir.

    Dynamic Noise Reduction (DNR): Dinamik Gürültü Azaltma. DNR özelliği görüntüdeki kirlilikleri filtreleyerek daha temiz bir görüntü elde etmenizi ve düşük sinyal seviyesinde daha iyi bir görüntü almanızı sağlar.

    Dual View Tv (Çifte Ekran Özelliği): Polarize 3D teknolojisi ile ekranda yan yana yada üst üste konulmuş biraz farklı açılardan çekilmiş iki görüntünün TV tarafından üst üste konularak pasif gözlüklerle iletilmesine denir. Aynı anda tam ekran olarak iki kanalı birden izlemeyi sağlayan TV teknolojisidir. Bu teknoloji aynı zamanda multiplayer oyunları da daha gerçekçi ve zevkli oynamayı sağlar. (iki oyuncu kendi oyunlarını tam ekran olarak görebilir.) İzleyiciler özel gözlükle kendi kanalını izleyebilir. Telsiz kulaklıkla da yayının sesini alır. Mesela evde eşlerden birisi maç izlerken diğeri aynı anda dizi izleyebilir.

    Ekstra Kurutma Programı: Bu program, havlular gibi ütü gerektirmeyen kalın veya kapitone kumaşlar için kullanılan bir programdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü