Eğitim Sitesi

Panik Nedir? Panik Hakkında Kısaca Bilgi

Panik Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Panik:

Bir bankanın yetkili kuruluş tarafından kapatılacağından korkan ya da bankaya güveni kalmayan mevduat sahiplerinin beklenmedik biçimde, sözgelimi aynı anda, para çekmeleri. Bir bankanın elinde bulundurduğu yedek para mevduatın çok az bir yüzdesini oluşturduğu için kısa bir sürede çok para çekilirse bankanın elindeki nakit tükenip bankayı kapanmaya ya da iflasa zorlayabilir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Panik:

Topluluğu kaplayan ani dehşet duygusu, büyük korku.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İrtibat Büroları: Aracı kurumu ve aracı kurumun yetkili olduğu sermaye piyasası faaliyetlerinin tanıtımını yapmak amacı ile aracı kurumu temsil etmekle görevli hizmet birimleridir. İrtibat büroları sadece müşteri emirlerini aracı kuruma iletebilirler.

    Faiz Ödemeleri: Bu veriler Hazine, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, döviz pozisyonu tutan bankalar ve yurtdışından kredi alan diğer kuruluşlara ait borçların faiz ödemelerini kapsar. Bütçede eksi kalemdir.

    Pips: Bir fiyat değişimindeki en küçük birimi belirtir. Çoğu paritede bir pip 1/10000 lik bir değişime denk gelir. Örnek olarak GBP/USD paritesinde 1 pip 1,5680 ile 1,5681 arasındaki fark kadardır. Bu konudaki en önemli istisnalardan biri USD/JPY paritesidir. USD/JPY paritesinde bir pip'lik fark 1/100 'lük bir değişim anlamına gelir. Örnek olarak USD/JPY paritesinde 1 piplik fark 77,83 ile 77,85 arasındaki fark kadardır.

    Fiyat Marjı Fiyat Aralığı: Her hisse senedi için, seans içinde önerilebilecek en düşük ve en yüksek fiyatlar o hisse senedi için fiyat marjını oluşturur. Mevcut uygulamada bu limitler baz fiyatın % 10 altı ve üstüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü