Eğitim Sitesi

Pala Nedir? Pala Hakkında Kısaca Bilgi

Pala Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Pala:

Sivri uçlu, tek ağızlı ağız kısmı enli yapıda, kabzasından ortasına doğru genişleyen ve sonra ucuna doğru daralan, hafif kıvrık, kalın, kısa ve ağır namluya sahip bir tür kılıçtır.

 

Denizcilik Terimi Olarak Pala:

Küreklerin denize giren enli ve yassı kısımları.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Kovan: Barut, çekirdek ve kapsülü bir arada tutan, barut ile kapsülü dış etkilerden koruyan parçadır.

    Yivli Av Tüfeği: Namlu uzunluğu fişek yatağı hariç otuz santimetreden fazla, uzun menzilli ve delici güce sahip, sabit dipçikli, tam ve yarı otomatik atış yeteneği olmayan ve münhasıran avda veya atıcılıkta kullanılan ateşli-yivli silahları kapsar.

    Balistik: Fransızca balistique sözcüğünden gelen bir kelime olup, uzaya fırlatılan cisimlerin, özellikle mermilerin gerek bir silahın içindeki gerekse dışındaki devinimlerini ve hedef üzerindeki etkisini inceleyen bilimdir. Bir başka deyişle, mermilerin itme kuvveti, uçuşu ve çarpma etkisini inceleyen bir bilimdir. Mermi çekirdeği üzerindeki fiziksel değişimleri inceleyerek merminin çıktığı silahın tanımlanmasını sağlayan işlem. (TDK)

    Topuzlu Kamçı (Zincirli Topuz): Demir, bakır veya ağaç bir sapın ucuna bir zincir yardımıyla genellikle yuvarlak yapıda olan bir baş (topuz) takılmış, baş kısmı demirden, bakırdan veya ağaçtan olabilen, içi boş veya dolu olabildiği gibi, dış yüzeyi düz veya çok sayıda müteaddit yapıda sivriltilmiş de olabilen bir tür alettir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü