Eğitim Sitesi

Özel Gösteri Nedir? Özel Gösteri Hakkında Kısaca Bilgi

Özel Gösteri Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Özel Gösteri:

Kapalı gösteri. Bir oyunun özel olarak çağrılmış konuklar önünde oynaması.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Dramatize Etmek: 1-Bir olayı, duyguyu, düşünceyi canlandırarak (televizyon ve sahne oyunu biçimine getirmek) anlatmak; (mec.) bir olayı olduğundan daha acıklı bir şekle sokmak. 2- Bir edebi eseri radyo, televizyon veya sahne oyunu biçimine getirmek.

    Okuma Çalışması: Oyun çalışmasının ilk evresindeki metin üzerinde yapılan çalışma. Bu evrede metin oyuncunun sahne konuşmasına aktarılmaya başlanır.

    Gerçeküstücü Tiyatro: Birinci Dünya Savaşından sonra Fransa'da Andre Breton'un,Freud'un görüşlerine dayanarak şampiyonluğunu yaptığı ve bilinçaltı varsayımları ile düşte olduğu gibi,parçaları birbirini tutmaz bir anlatım biçimi ile vermeye çalışan tiyatro anlayışı.XIX. yüzyıl sonunda,Fransa'da Alfred Jarry'nin ve daha sonra ozan Appolinairenin öncülük ettiği tiyatro anlayışı.Artaud'nun tiyatro görüşlerine içeren Le Theatre et son Duble adlı yapıtı da bu akımın gelişimi içinde yer alır.

    Bildirge Tiyatrosu: Güncel konuları belli bir tutumda yansıtan ve seyirciyi etki altına almayı amaçlayan güdümlü tiyatro.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü