Eğitim Sitesi

Özel çevre koruma bölgeleri Nedir? Özel çevre koruma bölgeleri Hakkında Kısaca Bilgi

Özel çevre koruma bölgeleri Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Özel çevre koruma bölgeleri:

Tarihi, doğal, kültürel vb. değerler açısından bütünlük gösteren ve gerek ülke gerek dünya ölçeğinde ekolojik önemi olan alanlardır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Şirden: Geviş getiren hayvanların dört bölmeli midelerinin, çiğnenmiş besinin tekrar mide suları ile sindirildiği dördüncü bölümü; bezli mide.

    Ses Kirliliği: Ortamda, çeşitli faktörlerin etkisiyle normalden (35-65 dB) daha fazla (65 dB üstü) ses bulunmasına ses kirliliği denir. Ses Kirliliğinin Nedenleri: 1. Plansız kentleşme. 2. Sanayileşme. 3. Hızlı nüfus artışı. 4. Trafik ve iş makineleri. 5. Hava alanları, limanlar ve demir yolları.

    Paratroit hormon: Paratroit bezinden salgılanan, kalsiyumun bağırsaktan emilimini, böbreklerden atılmasını, kemiklerden serbest hale geçirilmesini ve hücreler arasındaki kalsiyum iyon konsantrasyonunu kontrol eden hormon.

    Sporlanarak üreme: Bakteri, mantarlar, sıtma mikrobu ve çiçeksiz bitkiler özel üreme hücresi olan sporla çoğalırlar. Spor, olumsuz koşullara dayanıklı, kalın bir örtüyle çevrili, özelleşmiş üreme hücreleridir. Sporların döllenme olmadan uygun şartlarda gelişip, yeni bir canlıyı meydana getirmesi olayına sporla üreme denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü