Eğitim Sitesi

Öz Nedir? Öz Hakkında Kısaca Bilgi

Öz Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Öz:

Varlığın aslını kuran şey; temel özellik. Bir şeyin ne olduğu, nasıl olduğu olgusu; bir şeyi o şey yapan, öyle oluşunu sağlayan şey; bir varlığın yapısını kuran şey.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Öz:

Bir makalenin/bildirinin ana temasını, araştırma sorusunu, yöntemini, bulgularını ve sonuçlarını 200-300 kelimeyle açıklayan metin.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Öz:

(Gluten) Buğday proteinlerinden gliadin ve glutenin'in su alarak şişmek suretiyle oluşturduğu elastik bir madde.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Nüfus Hareketliliği: Bir toplumda nüfusun tümünün ya da bir kısmının ekonomik, siyasal, kültürel ve coğrafi nedenlerle bir yerden bir yere göç etmesidir. Nüfus hareketliliği sosyolojik olarak iç göçler ve dış göçler biçiminde yaşanır.

    Meşrep: Yaradılış, huy, karakter, mizaç, davranış biçimi.

    Maiotik: Bir konu hakkında hiçbir fikri olmadığını zanneden kişiye, Sokrates'in sorular sorarak aslında o konu hakkında bildiğini ispatladığı yöntemidir. Sokrates'e göre her insan, bütün bildiklerine zaten doğuştan sahiptir. Yapılabilecek şey, kişinin kendi kendisine veya iyi bir öğretmen eşliğinde kendisinde bulunan bilgileri açığa çıkartmasıdır.

    Vahiy: Evrensel dinlere göre Allah'ın peygamberlerine, ilham, rüya, meleklerle veya doğrudan ilahî bilgiler aktarması ve bu yolla aktarılan bilgi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü