Eğitim Sitesi

Outside Agency Nedir? Outside Agency Hakkında Kısaca Bilgi

Outside Agency Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Outside Agency:

Oyun dışı etkenler. Sınır dışında sınır içindeki top vuruşuna mani olan engellerdir. Uygun bir vuruş şekli lokal kurallarla belirlenir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Honour: Oyuna başlama şerefi. Bir çukur oynanırken oyuna başlama yerinden ilk vuruşu yapma hakkıdır. İlk başlangıç vuruşu kura ile tespit edilir. Devam eden çukurlardaki başlangıç vuruşunu bir önceki oyunu kazanan oyuncu yapar. Beraberlik halinde bu oyuncunun honour hakkı devam eder. İki kişiden fazla gruplardaki sıralama, iyi skoru tutturan oyuncudan kötü skoru tutturan oyuncuya doğru devam eder.

    Eclectic Competiton: En iyi skorun seçildiği yarışmadır. Çok özel bir yarışma şeklidir. Hafta ya da ay sayıları kurallara göre tespit edilerek aynı sahada aynı oyuncular tarafından yapılan uzun bir yarışmadır. Her oyuncunun her çukur için yaptığı en iyi skorları tespit edilerek son bir değerlendirme yapılır, buna göre de kazanan ve diğer dereceler belirlenir. (Örnek; aynı çukuru 8 ya da 10 kere oynayan oyuncunun en iyi skoru diğer oyuncuların en iyi skoru ile yarışır.)

    Bulger Driver: Bir çeşit 1 numaralı wood club'dır. Günümüzde artık kullanılmamaktadır.

    Bent Grass: Yeşil alanlarda bulunan çok ince yapılı bir çeşit ot örtüsüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü