Örgün Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Örgün Eğitim:
Kişilerin yaşama atılmadan, iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya da okul niteliği taşıyan yerlerde genel ve özel bilgiler bakımından yetişmelerini sağlamak amacıyla belli yasalara göre düzenlenen eğitim. 2. Düzenli, planlı ve yöntemli biçimde verilen herhangi bir eğitim.
Tarih Terimi Olarak Örgün Eğitim:
Kişilerin iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya d aokul niteliği taşıyan kuruluşlarda , genel ve özel bilgiler yönündenyetişmelerini sağlamak amacıylabelli yasalara göre düzenlenen eğitim.
Üniversite Terimi Olarak Örgün Eğitim:
1. Zaman ve mekân olarak belirli sınırlar içerisinde (okul niteliği taşıyan yerler) yürütülen, öğrencilerin genel ve özel bilgilerle donatıldığı belli kanunlara göre şekillendirilen, öğrencilerin eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları eğitim-öğretim türüdür.
2. Amaca göre hazırlanmış programlarla okul çatısı altında yapılan, belli kanunlara göre şekillendirilen eğitim biçimidir.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:
Eğitim ve Öğretim Yılı: Eğitim ve öğretimin başladığı tarihten, sonraki eğitim ve öğretim yılının başladığı tarihe kadar geçen süre.
Eğitim Dizgesi: 1. Her türlü örgün ve yaygın eğitim kurumları ile bu kurumların uygulamalarından oluşan dizge.
2. Eğitim örgütü.
3. Eğitim düzeni.
Bireyi Tanıma Bölümü: Her bir öğrenciyi birey olarak başkalarından ayırmaya ve onun gelişimini gerçeğe uygun biçimde göstermeye yarayan bilginin toplanması, yazılması ve de
Bilinçaltı: 1. Bilinçte hiç yer almayan ya da henüz bilinç yüzüne çıkmayan ruh durumlarının niteliği.
2. Bilinçte hiç yer almayan ya da henüz bilinç yüzüne çık
Yaygın Eğitim: Örgün eğitim olanaklarından hiç yararlanmamış durumda olanlara, gittikleri okullardan erken ayrılanlara ya da örgün eğitim kurumlarında okumakta olanl
Öğrenme: 1. Yaşantı ürünü, kalıcı izli davranış değişikliği.
2. Eğitim - öğrenim sürecinin, öğrencinin denetiminde yürütülmesidir.
Edinsel: Bir zihin ya da beden çabasıyla sonradan edinilen, kazanılan (bilgi, beceri vb).
Proje Dosyası: Öğrencinin kişisel projesi ile ilgili tüm dokümanlarını sakladığı dosyadır. Tüm proje görüşmelerine kendine ait bu dosya ile katılması gerekmektedir.