Eğitim Sitesi

Öncelikli Turistik Bölge Nedir? Öncelikli Turistik Bölge Hakkında Kısaca Bilgi

Öncelikli Turistik Bölge Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Öncelikli Turistik Bölge:

Pilot bölge,:turistik prioriteli bölge, organize turizm gelişme alanı da denilen öncelikli tuirstik bölge diğer bölgelere oranla gerek kaynaklari ulaştırma, gerekse geleceğe dönük olarak en çok umut veren bir bölge olup çok sayıda turist çekme ve turistlerin gereksisnmlerini karşılayabilecek biçimde yatırımların yapılmasına olanak sağlayan bölgedir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Yabancı Grup: Yurt dışından ülkemize turistik amaçlarla gelmiş, tur operatörü veya seyahat acentasınca hazırlanan programı belirtilen lisanda verilecek hizmetiyle satın almış kişilerden oluşan grup.

    Sahil: Deniz, göl ve nehirlerin kıyısı.

    Menü: Kelime olarak menü, "ayrıntılar" olarak tanımlanır. Menü satışa sunulacak yiyecek türlerinin ve fiyatlarının saptanıp sıralanmasııdır. Esas olarak iki tür menü vardır. Birincisi tüm öğünü ve fiks fiyatlı bir kaç yemeği gösteren tabldot (table d'hot)'tur. İkincisi her maddenin ayrı ayrı fiyatlandırıldığı alakar (Ala carte)'dır. Her iki türün Carte du jour, Basit alakart veya tercihli menü (selecktive menu) gibi çeşitli şekillerde bileşimleri de vardır.

    Aboryer Raporu: Restoran girişindeki Aboryer'in hangi odalara kaç porsiyon verdiğini işaretlediği rapor. Bu rapor her öğün içi ayrı ayrı düzenlenir. Ala cart alınan yiyecek ve içecekler raporda yer almaz. Rapora ayrıca bedelsiz yemek alanlar da örneğin müdür, şef, acenta temsilcisi, rehber vb. işaretlenir. Böylece bir öğünde kaç porsiyon yemek verildiği tespit edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü